Искрен Веселинов: Българското законодателство продължава да е щадящо към престъпления като това във Войводиново

Искрен Веселинов: Българското законодателство продължава да е щадящо към престъпления като това във Войводиново

05 април 2019  |   0 коментара

Скандалите с „Апартаментгейт“ започнаха да нагарчат. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов в „Лице в лице“ по БТВ. Той допълни, че според него вече се губи чувствителност към тази тема.

Покрай темата с имотите вместо демокрация се превърнахме в скандалокрация. Въпросът е дали това трябва да е темата през цялото време за обществото. Проблемът е по-скоро институционален, той не трябва да се превръща в някаква кампания, каза Веселинов.

Всеки политик си подава декларация в КПКОНПИ, те са публични, всеки може да влезе и да види кой, какво и на каква цена е купил. Решенията на Борисов са правилни, защото смъкват напрежението, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Депутатът коментира предстоящия КСНС при президента Румен Радев, където ще бъде обсъждана корупцията по високите етажи на властта. Той посочи, че тази тема вече е била коментирана и е било решено да се създаде специализиран орган – КПКОНПИ.

Всеки трябва да се отзове към поканата на президента. Вече на самия форум всеки да прецени какво да каже и колко да стои, каза Веселинов и допълни, че ОП трябва да бъдат представлявани от Волен Сидеров – председател на ПГ.

Това ще доведе не само до спад в доверието към политиците, а по принцип в държавността. За съжаление това е основният проблем в този тип управление чрез скандали, то ерозира дълготрайно в доверието на гражданите, допълни депутатът.

Българското законодателство продължава да е щадящо към такива „дребни“ престъпления (бел.ред – случаят във Войводиново). В момента излиза, че едно признание е достатъчно, за да си намалиш с една трета наказанието. В тази връзка трябват някои фини настройки по законодателството. Не мога да ги виня съдиите, защото на практика законът е спазен и точно заради това той трябва да бъде променен, коментира Веселинов условните присъди на биячите от Войводиново.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *