Искрен Веселинов: Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в управлението

Искрен Веселинов: Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в управлението

13 февруари 2019  |   0 коментара

Освен права, трябва да има и задължения за всички български граждани, категоричен е депутатът

В студиото на „Още от деня“ народният представител от ВМРО и заместник-председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че партията му няма да остане в управлението, ако не бъде приета концепция за интеграция на циганите. По думите му, конкретната концепция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов не е „свещен текст“ и може да претърпи промени, затова и сега се дебатира по нея.

Концепцията на Красимир Каракачанов за интеграцията на ромите е само предложение, като е изпратена до министри и премиера. Тя не е била обсъждана на коалиционен съвет нито с ГЕРБ, нито на „малката коалиция“, допълни Веселинов.

Институциите имат достатъчно правомощия, но не ги изпълняват. Има обаче дефицит на закони и политики, което трябва да се коригира, и това е смисълът на концепцията, която стъпва на съществуваща нормативна база, изтъкна Веселинов, коментирайки нуждата от подобна държавна стратегия.

Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в такова управление - така Искрен Веселинов коментира вероятността концепцията да не бъде приета. Със сигурност ВМРО ще излезе от управлението, ако не се приеме концепция за борба с маргинализирането и „гетоизацията“, уточни Веселинов, но допълни, че предложената концепция може да бъде редактирана след широка дискусия и след като ресорните министерства върнат становищата.

По думите на Веселинов, интеграцията на циганите включва признаване на закона, чувство за отговорност и социализация.

Обединените патриоти са единни около становището да се спазва изборният закон и да поиска нов състав на ЦИК, заяви Веселинов, но уточни, че на заседанието на групата са присъствали НФСБ и ВМРО без представители на „Атака“, изтъкна той.

Сигурен съм, че вотът ще бъде честен. Не споделям истеричната реакция на БСП как този ЦИК непременно ще промени вота или гласуването в комисиите. Това не са предпоставки за фалшифициране на вота.

Хибридни атаки са възможни - не само от Русия, но и от Турция, което е причина за резервациите на ВМРО спрямо електронното гласуване, изтъкна Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *