Искрен Веселинов: Ако депутатите на Корнелия Нинова бяха в зала, Законът за вероизповеданията нямаше да мине на първо четене

Искрен Веселинов: Ако депутатите на Корнелия Нинова бяха в зала, Законът за вероизповеданията нямаше да мине на първо четене

14 март 2019  |   0 коментара

Странна е хиперактивността на Корнелия Нинова по Закона за вероизповеданията, защото ако депутатите ѝ бяха в зала, той нямаше да мине на първо четене.

Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред журналисти в Народното събрание, съобщават от агенция „Фокус.

Във връзка с твърденията на Корнелия Нинова за коалиция между ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС за Закона за вероизповеданията и обвиненията в манипулация по повод решението за отсрочка на дълговете на вероизповеданията, Веселинов заяви: 

За мен е странна тази хиперактивност на г-жа Нинова. Първо, ако нейните народни представители бяха в зала, този закон изобщо нямаше да мине на първо четене. Доколкото помня тя беше съвносител на законопроект, който обслужваше ДПС буквално преди няколко месеца. Този извънпарламентарен опозиционен шум очевидно е добре пласиран в медиите и цели да създаде някакво усещане в обществото, че тя се бори за някаква правда. Мястото ѝ да се бори за правдите е тук в пленарна зала.

Той посочи, че коментира предпазливо намеренията на ГЕРБ за отсрочване на дълговете на Мюфтийството, защото те не са разписани.

Ние проведохме поредица от срещи, в които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат, и в края на краищата бяхме разбрани. В това отношение нямам съмнение за задкулисие. Ние не влизаме в разговори с ДПС, посочи Веселинов.

Той допълни, че основната причина за участие на Патриотите във властта е да държи ДПС извън нея.

Такива упреци на г-жа Нинова, чиято партия три пъти управлява с ДПС, а доколкото разбираме пак се кани да го прави, са леко наивни, допълни Веселинов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *