Има ли интерес БХК от повече имигранти?

Има ли интерес БХК от повече имигранти?

06 ноември 2013  |   3 коментара

Финансирането на Българския хелзинкски комитет идва от европейски фондове, които оказват правна помощ на нелегални имигранти. Една голяма част от нелегалните имигранти, които не са репатрирани, са защитавани от тази организация. Следователно Хелзинкския комитет има интерес да има повече нелегални имигранти.

Това заяви в сутрешния блок на НТВ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Ще защитавам националната кауза, колкото и писма да изпращат срещу мен. Каузата на тази организация е ненационална. Твърдя това, защото сме изпращали българи от Македония с нарушени права при тях, които обаче не са получили помощ, обяви той.

ВМРО реагира на инцидента с нашата съмишленица Виктория, тъй като шест месеца в това студио повтарях и предупреждавах, че струпването на нелегални имигранти в София ще ни доведе големи проблеми. На шестия месец криминално проявен нападна момиче. Вместо да е в родното си място, този човек е в центъра на София и напада хора, припомни заместник-председателят на ВМРО.

Джамбазки заяви, че посещението на вътрешния министър Цветлин Йовчев в Телиш, където има планове да се изгради нов бежански лагер, е закъсняло. Според него е трябвало министърът да отиде в селото и да обясни на хората какво се готви, като освен това им обещае да се направи нещо добро за тях, като например да им се оправи здравната служба. Не да отива при тях, когато недоволството им е избухнало в протести и блокади.

Искаме в държавата да има ред и сигурност. Нека МВР да си свърши работата, а нелегалните имигранти да бъдат репатрирани, призова Джамбазки.

Припомняме, че след инцидента с 20-годишното момиче, станал на метри от сградата на ВМРО, Организацията осъществи среща-протест, подкрепена от над 200 души. Поставен бе ултиматум на властта да се справи с проблема с престъпността сред нелегалните имигранти. Последва още по-масов протест срещу бездействието на държавата, обединил над 1000 души пред НДК. Освен това ВМРО води кампания срещу нелегалните имигранти, като в петицията вече оставиха имената си стотици граждани. 

Коментари

 • assense

  ноември 06, 2013 в 10:39

  За каква КСЕНОФОБИЯ Ви бият през ръцете Господа ПРОКУРОРИ, че дори се задъхвате да въвличате в истерия проявите на нашите доблестни Български мъже в защита на Националните ни интереси и борчески дух. В същото време, хората от властта, начело с Премиера, м-ра На МВР и Министъра на МВнР, Президента и шефовете на партийте централи на БСП и ДПС, призовават населението да се въздържат от прояви на насилие и истерична КСЕНОФОБИЯ спрямо т.н."Бежанци" от къде ли още не, които започнаха ежедневни прояви на насилиие, маркобесие и престъпни посегателства върху живота на българските граждани и в нарушаване на Обществения и Държавен ред в страната.
  Ега ти наглостта е проявата на това Правителство, да обвиняват населението ни, Гражданското съсловие и доблестните мъже в столицата и страната в прояви на КСЕНОФОБИЯ, при положение, че самото това ПРАВИТЕЛСТВО със своите недалновидни и лишени от Държавнически смисъл неадекватни Правителствени решения и прояви ни доведоха самите ТЕ до това трагично положение на архия и безредици от страна на тези самозвани чужди граждани - т.н."бежанци" на 50% от незнайни нам арабски и африкански страни в страната. Не може самото Правителство да е причина за това анархично състояние в страната и в същото време да призовава народа към въздаржание и не на прояви на КСЕНОФОБИЯ. И именно това наше ПРАВИТЕЛСТВО, като ВИНОВНА страна на проблема, следва достойно да се извини на народа си, за допуснати пропуски в работата от страна на институциите и несвоевременно невзети правилни Решения, в резултат на което бързо и енергично да попрпави създалота се положение, да накаже строго виновните за това и в рамките на 1 месец да изчисти от страната безапелационно на 100% всички чужденци, заящото те са емигранти, а не бежанци. Ето това е сериозно и отговорно Държавническо Решение и поведение, а не Прокуратурата да преследва достойните българи, чиито дух не търпи накърняването на Националните интереси на България. Нека същата тази Българска ПРОКУРАТУРА да разработва всички НПО, които работят против интересите на Държавата и народа ни, които са финансирани от чужбина и с проявите си засягат Националните ни интереси и да ги изгони от страната за посегателства и противодържавна дейност!!!!

 • Нарцис Петрова

  ноември 07, 2013 в 7:09

  Да бяха тръгнали да говорят за ксенофобия и расизъм на нападнатата Русия през юни 1941.

  Моля, трябва да се обичат нашествениците, дошли да грабят и убиват - иначе си всякакъв.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Но вече и в Хелзинки берат плодовете на мултикултурната идеология!!!

  И ще продължават да ги берат все повече и повече. Докато Земята спре да ги търпи.
  Бедствията като земетресения и наводнения все повече ще се увеличават.
  Хелзинкския комитет ще се спасява на луната с паричките си..

 • Тихомир Янков

  ноември 16, 2013 в 11:09

  Извинявам се за неинформираността си,но каква е целта на БХК? На мен ми се струва,че не е с правозащитни функций,а с антибългарски! Освен това по мои лични наблюдения и житейски опит смятам,че ние българите сме подложени от години на тих геноцид в собствената си страна.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *