Избраха наш депутат във важна комисия на европейска институция

Избраха наш депутат във важна комисия на европейска институция

26 юни 2019  |   0 коментара

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов беше избран за член на Комисията по мониторинг на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Това стана по време на юнската сесия на Асамблеята, като предложението дойде от групата на Европейските консерватори, в която ВМРО членува.

Комисията по мониторинг следи за развитието на демократичните процеси в страните членки на Съвета на Европа, включително и за спазването правата на малцинствата в съответните държави.

В края на миналата година Богданов сезира комитета на министрите на Съвета на Европа за нарушаване правата на българите в Република Сърбия при избора на Съвет на националното малцинство. Комитетът извършва проверка по сигнала и към Сърбия са отправени редица въпроси за състоянието на правата на малцинствата.

Красимир Богданов, който е и заместник-ръководител на българската делегация в ПАСЕ, става вторият представител на страната ни в една от най-важните комисии, след Джема Грозданова от ГЕРБ/ЕНП - ръководител на българската делегация и член на Бюрото на Съвета.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *