Избирателно ли се проверяват прословутите къщи за гости, пита Контрера

Избирателно ли се проверяват прословутите къщи за гости, пита Контрера

12 юни 2019  |   0 коментара

Прави впечатление активността на Министерство на земеделието и храните по темата с прословутите къщи за гости по Програмата за развитие на селските райони. От няколко дни медийните проверки, защото винаги са съпроводени с телевизионни репортажи, се въртят из страната.

Това написа във Фейсбук столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Прави впечатление, че се проверяват обекти, които наскоро са подали заявление за допълнителна помощ. От репортажите се виждат едни сравнително обикновени хорица, които наистина са ползвали възможността за развиване на някакъв малък бизнес. Това е похвално и достойно за уважение, продължава Контрера.

Той обаче допълва:

Не виждаме кохорти от проверяващи в Борино (родата на Мустафа Карадайъ) или по Сандански, където е вършал един бивш заместник-министър на транспорта и кандидат министър от ГЕРБ. Със сигурност случаите на облажилите са десетки, ако не и стотици.

Контрера смята, че е добре да се показват и положителните примери – за реално усвоено по предназначение евросредства.

Но е и хубаво проверките и контролът да вземат да притиснат и хитреците. Дори е редно държавата да помисли да предяви претенции за наложените корекции, разбирайте финансови такива, за да си платят виновните. Ако това не се случи, ще остане едно горчиво чувство за поредната мимикрия, пише в заключение Контрера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *