Златен медал за депутата от Сандански Атанас Стоянов! Отново е шампион по питания в парламента

Златен медал за депутата от Сандански Атанас Стоянов! Отново е шампион по питания в парламента

22 декември 2018  |   0 коментара

Златен медал за депутата от Сандански Атанас Стоянов! Отново е шампион по питания в парламента! 21 пъти „препоти” министрите, пише „Струма”.

Неравни като численост бяха силите, които регион Пиринско изпрати да бранят интересите ни в най-високия форум Народното събрание. Изпратихме 11 политици да работят за благото на областта и нейните жители, пише регионалното издание.

Ето какво още споделя на страниците си „Струма”:

Гласувахме им доверие с надежда да решат нерешими проблеми, да помагат на кметове и общини и да приемат присърце проблемите на обикновените хора. Затова в края на годината проследяваме тяхната активност, за да си отговорим на въпросите - Правилно ли гласувахме. Справките сочат:

Депутатът от ВМРО, санданчанинът Атанас Стоянов, отново е шампион по питания в залата на НС, по време на парламентарния контрол. 21 пъти е поставял до „стената” министрите, отправяйки питания по проблеми, касаещи Благоевградска област. Миналата година той също държеше първенството по активност в залата на народното събрание, сред депутатите от регион Благоевград. Под обстрела на питанията му попаднаха почти всички министри от кабинета „Борисов”.

Санданският депутат няколкократно извикваше за отговор министър Николай Нанков да отговаря на депутатски питания за магистрала „Струма” и ГКПП Клепало. Министър Петя Аврамова, трябваше да отговаря за средствата около изграждането и ремонтирането на пътищата в област Благоевград. Депутатът неколкократно „препоти” и министър Румен Порожанов с въпросите си за това как ръководеното от него министерство ще подпомага земеделските стопани в област Благоевград, както и за възстановяването на земи в община Струмяни.

Под обстрела му попадна и министър Валентин Радев, който трябваше да отговаря за това как паспортната служба ще удовлетвори търсенията на жителите на Якоруда и Белица. Депутатът-отличник не пощади и министъра от неговата партия, Красимир Каракачанов, като го попита за статута на някои военни обекти на територията на Благоевградска област.

Стоянов нямаше неполучен отговор, затова той не спря да пита. Последното си питане отправи към министър Петя Аврамова навръх Никулден. Завидната му активност постави останалите 10 депутати от Благоевградска област в подчинено положение. Затова „златният медал” за активност в НС получава санданският депутат.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *