Зеленото е родолюбие! От ВМРО - Гоце Делчев засадиха повече от 100 тополи

Зеленото е родолюбие! От ВМРО - Гоце Делчев засадиха повече от 100 тополи

08 април 2019  |   0 коментара

С над 100 тополи залесиха днес празните участъци покрай р. Места в посока „Барото“ представителите на местната организация на ВМРО в Гоце Делчев, с което спазиха традицията за дейно участие със свое мероприятие в „Седмицата на гората“, пише „Топ преса“.

В инициативата освен ръководството на червено-черните се включиха и представители на женската и младежка организации на ВМРО и сърцати граждани приятели на патриотичната организация. Съществена помощ с техника и съвети, за да бъде качествено свършена работата, оказаха на групата залесители и специалисти от ДГС - Гоце Делчев.

Чаровната Или, която е съвсем малко дребосъче, днес за първи път и тя хвана специално подготвената ѝ за случая лопата и заедно с братчето си Алекс бяха най-малките участници в залесителната кампания на ВМРО.

Бащата на малчуганите арх. Георги Атанасов бе довел на терен цялото си семейство, както и повечето от ръководството на ВМРО участваха семейно в инициативата.

На групата бе съобщено от горските служители, че посетите от младежката организация на ВМРО миналата година над 200 корена бял бор и млади акации на територията на Държавно горско стопанство – Гоце Делчев в Пирин са се хванали и са започнали своят благоприятен растеж.

Припомняме, че миналата година начало на традицията поставиха над 30 младежи членове и симпатизанти на ВМРО – Гоце Делчев, които подкрепени от председателя на организацията д-р Иван Канелов и лидерката на женската структура Снежана Стоева се включиха в пролетното залесяване в Седмицата на гората.

Така миналата година младите членове на ВМРО – Гоце Делчев си обещаха всяка година да се включват активно в кампаниите по залесяването под мотото „Зеленото е родолюбие“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *