За 13-и пореден път се състоя конкурсът, залагащ на естествената красота на българката - „Мис Македонско девойче“

За 13-и пореден път се състоя конкурсът, залагащ на естествената красота на българката - „Мис Македонско девойче“

06 декември 2018  |   0 коментара

За поредна години красиви български момичета участваха в уникалния по рода си конкурс за красота „Мис Македонско девойче 2018“. Събитието премина в три тура, по време на които авторитетно жури оценяваше претендентките за титлата тази година. Дефилето се проведе в Оротека „Седянка“ в столичния „Парадайз мол“.

В първи тур момичетата дефилираха с костюми в спортно-елегантен стил, във втория – с народни носии от всички български краища, а в третия тур – с официални рокли с етномотиви.

След обсъждане журито избра мис и нейните подгласнички. Титлата „Мис Македонско девойче“ за 2018 година получи Диляна Богданова от София. Второ място зае Габриела Петрова от Плевен, а трето - Йоанна Везенкова от Благоевград.

Наградите на победителките връчи председателката на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова. Петрова благодари на всички участнички, пожела на младите момичета много успехи и ги призова да пазят родните традиции и обичаи.

Конкурсът „Мис Македонско девойче“ се организира вече 13 години от Националната женска организация на ВМРО и Ансамбъл „Гоце Делчев“ – София. Целта е да бъде показана естествената красота на младата българка. Чрез този конкурс организаторите искат да се съхранят българските традиции и българската култура, да възпита у младите българи ценности, позабравени в днешния ден. Участничките, като всяка година, са избрани девойки на предварителен кастинг.

Конкурсът през годините:

Варненката Петя Веселинова е „Мис Македонско девойче“ за 2017 г.

Ванина Димитрова е Мис Македонско девойче за 2015

Полина Казакова е Мис Македонско девойче за 2014 г.

Коронясаха „Мис Македонско девойче 2013“

Избраха Мис Македонско девойче за 2012 г.

Александра Димитрова е Мис Македонско девойче 2011

„Мис Македонско девойче" 2010 премина под знака на благотворителността

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *