За тежки престъпления да няма съкратена процедура

За тежки престъпления да няма съкратена процедура

20 март 2015  |   0 коментара

Убийци, извършители на тежки престъпления в пияно състояние и такива, нанесли побой над лекари, да не могат да се възползват от съкратена съдебна процедура, намаляваща автоматично присъдите им с една трета. Такава промяна ще инициират от Патриотичния фронт в Наказателно-процесуалния кодекс.

Това обявиха на пресконференция в Бургас областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев и народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.

Ако утре убиецът на студентката Вероника от Велико Търново пожелае съкратено съдебно следствие, това ще намали присъдата му. Затова трябва да се въведат промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които да не позволяват това да се случва. Според нас на първо място трябва да е справедливостта, а не икономията на време и средства при делата, каза Веселинов, който е и председател на Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР и на Центъра за демографска политика.

По думите му преди 10 години на съкратено производство право не са имали убийци и извършители на престъпления в нетрезво състояние.

На въпрос дали на местните избори ще се явят във формат Патриотичен фронт Веселинов и Дракалиев заявиха, че искат да запазят коалицията на възможно повече места. Въпреки това те казаха, че разговорите за местните избори и издигането на кандидатури тепърва предстоят.

Снимка: Георги Дракалиев и Искрен Веселинов

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *