За спешни мерки по отношение на демографската политика настояват Патриотите

За спешни мерки по отношение на демографската политика настояват Патриотите

31 юли 2015  |   0 коментара

Следващите поколения ще ни проклинат, че сме позволили да изчезнем през 21 век. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна.

Повод за острото изказване бе обсъждането на водената от правителството демографска политика. Той цитира данни на ООН, според които до 2050 г. българите в България ще бъдат малцинство.

Според него първото нещо, което трябва да се направи, е да се ограничи раждаемостта в маргинализираните слоеве на обществото и да се стимулира отговорното и грамотно родителство.

В името на това да имаме икономика, трябва да предприемем смели мерки без да ни е страх какво ще каже някой чиновник от Брюксел, аргументира се той.

Вторият резервоар, който трябва да използваме, са българските общности зад граница, които с умна и последователна политика, трябва да привлечем на територията на България, поясни още Каракачанов.

Лидерът на ВМРО отправи апел към колегите си народни представители да не използват темата за размяна на обвинения. Сериозността ѝ изисква прилагането на спешни мерки, които да ограничат изчезването на нацията. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *