За пример: Патриотите от ВМРО - Карлово събраха десетки чували с боклук

За пример: Патриотите от ВМРО - Карлово събраха десетки чували с боклук

09 април 2019  |   0 коментара

Акция „Зеленото е родолюбие“ реализираха през уикенда войводите от ВМРО - Карлово в района на „Стражата“ преди Калофер. Младите родолюбци почистиха силно замърсен крайпътен участък, съобщава „Подбалкански новинар“.

Въпреки лошото време ние отделихме от почивния си ден, за да дадем началото на нашата ежегодна инициатива. За съжаление успяхме да съберем една много малка част от боклуците, които хората изхвърлят през прозорците на автомобилите си. Тези отпадъци се трупат в крайпътните канавки и поляните, коментира пред “ПБ Новинар” общинският съветник и лидер на ВМРО - Карлово Светлозар Янков.

Участниците в акцията разказаха още, че замърсяването е основно от найлонови торбички, пластмасови шишета, кенчета от бира и безалкохолно, цигарени кутии и опаковки от хранителни продукти, но не липсват и автомобилни части и покъщнина. Натъкнали се дори на мъртво куче в чувал.

Над 15 чувала с боклук са събрани за по-малко от час. Проблем е било извозването, но се справили.

Наясно сме, че не сме постигнали много, но това е нашият начин да алармираме обществото и институциите за проблема. А този проблем сами си го създаваме, замърсявайки природата. Апелираме всички шофьори да не си изхвърлят боклука през прозорците, призовават войводите.

Жалкото е, че винаги почистват не тези, които замърсяват, коментират възмутени читатели на медията във „Фейсбук“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *