За Патриотите въпросът за превъоръжаването е въпрос на национална сигурност и на национална чест

30 май 2018  |   0 коментара

Не е играчка самолетът, бронираната машина, фрегатата, това е гаранция, че всички тези социални права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната ни. Обединени патриоти категорично подкрепят боеспособността на армията и се надяват в Народното събрание да има консенсус, не защото го иска НАТО или друга сила, а заради отговорността пред сънародниците ни.

Това обяви от името на парламентарната група Искрен Веселинов. Реакцията дойде в отговор на изказването на лидера на „Воля“ Веселин Марешки срещу проектите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, одобрени от правителството, за закупуване на основна бойна техника и нападките му в тази връзка към по-малкия коалиционен партньор в управлението.

От парламентарната група на Обединени патриоти поискаха и санкция за Марешки, защото от трибуната на Народното събрание си е позволил обидни квалификации срещу военния министър.

Веселинов отбеляза, че политиците са започнали да сменят убежденията и предизборните си програми.

Следим творческите превъплъщения на Марешки, който през последните месеци прави остри пируети в политическото пространство, изведнъж, както е бил натовец става антинатовец, както е бил за модернизация, се оказва против, както е бил за бизнеса, се оказва защитник на пенсионерите, отбеляза заместник-председателят на ВМРО.

И подчерта, че за Патриотите въпросът за превъоръжаването е въпрос на национална сигурност и на национална чест.

България ще я има, докато я има Българската армия, категоричен е Искрен Веселинов. Насреща обаче има опити за дребнави заяждания като в същото време се пренебрегват или умишлено не се забелязват усилията на сегашното правителство и на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *