Защо моето дете е по-маловажно от това на една циганка?

Защо моето дете е по-маловажно от това на една циганка?

12 април 2014  |   9 коментара

Правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, неработещите и паразитиращите. Искам да ми кажете защо моето дете да е по-долу стоящо от детето на една ромка да кажем. Това пише в разпространено до медиите писмо Ива Ничева от Добрич. Тя се определя като „една вече невярваща във вас БЪЛГАРКА“, обръщайки се към президента, премиера, министрите на финансите и социалните въпроси, както и до лидерите на политическите партии, отговарящи за управлението на страната.

Целият текст на писмото е публикуван в страницата „Добрич 24“

От редакцията поясняват, че жената доскоро се е нуждаела спешно от лекарства за съпруга си, опериран преди няколко месеца във Варна от болно сърце. По последна информация днес семейството вече разполага с необходимите медикаменти, за да може младият мъж да живее и да се възстановява. През това време обаче той не може да работи, а заплатата на Ива не достига, за да издържа цялото домакинство.

Историята на Ива Ничева – дискриминираната българка, прочетете тук:

Уважаеми, след множеството отворени писма, които съм ви писала и не получих отговор, се обръщам към вас пак по същия проблем. Вече е налице дискриминацията към децата на България. Тези, на които гласувахме доверие, тези, които стоят в парламента благодарение на данъкоплатците, сложиха граница и изкараха моето дете без нужди, моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен, без да е платила и лев данък в тази държава. Една непълнолетна и неработеща 17-годишна майка на три деца (обикновено това може да се случи при ромите), може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец. В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете. Излиза на практика, че децата на работещите родители са дискриминирани. С това прага за получаване на помощи да остане 350 лв., считам, че с това се лишават една голяма част от бедните работещи хора от достъп до социални услуги.

Пред семейството на една работеща българка очевидно има само две перспективи: мизерия или емиграция. Коя майка ще остави детето си да мизерува? Остава да емигрираме ... Това ли целите, уважаеми? България обеднява ежедневно, младите напускат страната и търсят по-добър живот навън, далече от дом и родина. Правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, неработещите и паразитиращите. Искам да ми кажете защо моето дете да е по-долу стоящо от детето на една ромка да кажем? Защото съм била така наивна да се образовам, да работя и да създам един що-годе нормален живот... защо детето ми да се чувства в собствената си държава като емигрант??? И след всичко това питам (но НЯМА кой да го прочете или чуе) какъв стимул имат българките да раждат повече от едно дете и какъв стимул да излезе човек от сивата икономика? Намерете начин да спрете тази дискриминация, докато в България все още има хора, които ви вярват и които да гласуват за вас. Искате електорат....създайте си го... Защото с всяко ваше решение и действие Вие губите. Осъзнайте се. 

Коментари

 • иван

  април 12, 2014 в 1:57

  да Ива Ничева от Добрич
  Е ПРАВА ... Защото политиката на Град Добрич - е точно такава ..

  Елате да видите - 10 , 11 , 12 клас - ученици - НАПЪЛНО НЕГРАМОТНИ

  Целия град е пълен с цигани ... Всички нормално бели хора - напускат града .. до 10 , 15 години - няма да има 1 бял по улиците на Толбухин ..

  В момента - повечето села в раьона на града - са изцяло цигански ..
  За да бъда честен - аз предпочитам турци отколкото цигани !!!! Поне турците са възпитани , интелигентни , работливи , нормални хора - за разлика от ония ЖИВОТНИ ...

  елате да видите - циганските села в Добричка област ... ЦЯЛАТА ОБщИНА РАБОТИ ЗА РОМИТЕ - А НЕ ЗА БЪЛГАРИ И ТУРЦИ !! ИСТИНА Е ВЕРСИЯТА НА Ива Ничева от Добрич

 • Един от Народа

  април 13, 2014 в 12:10

  Много точно го е написала българката-майка,но план Ран-Ът е в действие и няма спиране,а и националистите и патриотите,нищо не правят освен да публикуват писмата ни и да пишат сдтатии.

 • Mariyana

  април 13, 2014 в 9:41

  Така е , защото станахме циганска държава, само циганите взимат детски добавки, а българите да се оправят сами, само на българите спират тока и водата, а на циганите не. Моля, да ме извините, но в здравеопазването те без да плащат здравни осигуровки са с повече права от българите. Аз съм медицинско лице и си плащам на всякъде.

 • емигрант

  април 13, 2014 в 10:51

  Браво,ти си героиня !До кога само ще пишем писма на тези наши политици.Мразя да живея сред чужди хора в чужда за мен държава,но се налага,защото имам две деца ,които все пак трябва да се хранят.Скоро си бях в България и знаеш ли какво ми се случи!Една неграмотна ромка,застанала до банкомата и даже не може да прочете какво се иска от нея за да изтегли помощите си!Нали и аз съм човек и й помагам.Знаеш ли какво виждам 1500 лв сумирани месечни помощи.Направо щях да припадна.Аз една от избирателките на нашите управници,бъхтя като животно в друга държава и плащам данъци на друга държава и вземам малко повече от ромката,която по цял ден само си клати краката.Редно ли е това?Бясна съм!Обичам родината си,но мразя държавата си.Сега ще доведа и децата си в чуждата държава,за да учат тук,да работят тук и да плащат данъци тук.Само незнам след още десеттина години,кой ще работи в България ,за да храни тези паразити !

 • max

  април 13, 2014 в 2:55

  ..kogato ti otgovorqt mi se obadi...hahaha

 • петър петров

  април 14, 2014 в 12:10

  Знаете ли,че на студентите по медицина от ромски произход се назначават наставници които да им помагат да учат.На наставник се плаща по 300 лева на месец.Освен това им дават и стипендии независимо от успеха по някаква норвежка програма.Затова не знам колко е сумата.Как не чух да са дали стипендия на наш програмист или лекар да са осигурили специализация.Всичко горепосочено вече е ПРИВИЛЕГИЯ И ДИСКРИМИНАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ СТУДЕНТИ!

 • чужбина

  април 15, 2014 в 8:12

  Колкото по- вече българи в чужбина толкова повече валута влиза в държавата,и колкото по малко българи в държавата толкова по вече сирииски и африкански бежанци в българия за които също се получават помощи от ЕС и на които се надяват нашите управници да оправят демографския проблем.Такъв им е планът,и както виждате го усъществяват

 • Павел

  май 27, 2015 в 3:21

  Абсолютно права е жената! Трябва да подкрепим родните МАЙКИ и да накажем ромките,

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *