Защо днес всички сме Войводиново

Защо днес всички сме Войводиново

08 януари 2019  |   0 коментара

Български военен, високоспециализиран боец, връщал се от ритуала по изваждането на богоявленския кръст. Нападнат край циганска махала в с. Войводиново от нейните обитатели. За назидание и с настървение.

Тежка, гадна символика. Вътрешна война – в страната ни. Ежедневна. 

Това е символът на България, който се мъчим да променяме. България, която разни управления ни завещаха. Управления, които обясняваха да сме толерантни. Че историята свършила. Управления, които разградиха и армия, и полиция. 

Затова днес сме там, във Войводиново. Министърът на отбраната и ресорен вицепремиер е там. Заедно с момчетата от армията и полицията, които останаха да бранят страната си. Явно днес трябва да я бранят и от вътрешни врагове.

Красимир Каракачанов е там, където мнозина други не отидоха. Защото мнозина български политици ползват циганите за електорален резерв и нищо друго. Не смеят да махнат гетата, не смеят да пипнат незаконните постройки.

Нужно беше българите да се надигнат, за да се задействат. Други български политици пък сега ще се опитат да се възползват и да насъскват някакви бунтове срещу „статуквото“. А пътят е съвсем друг: пътят е системна, основана на образование и труд политика. Дисциплина и респект.

Гетата трябва да усетят, че има власт. Не да ги ползваме, не да ги милваме, не да ги сочим като плашило, та да трупаме дивидент. Не. Просто ясно, твърдо, последователно.

Затова сме там. И гетата трябва да бъдат разрушени.

По време на посещението си във Войводиново вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов се среща с оперативния щаб заради инцидента с 33-годишния военнослужещ Валентин Димов от Специалните сили и напрежението в селото.

Каракачанов заяви, че е крайно време да се прилага програмата на Патриотите за справяне с циганската престъпност. Той се ангажира да я внесе в МС за обсъждане. В нея са залегнали изводите и мерки от публични обществени дебати по проблема в последните 2-3 години.

Не може една несоциализирана група да обикаля и бие наред. Това не може да продължава. Случаят с бития военен е поредният, който показва, че е време е да спрем да се съобразяваме с всякакви брюкселски чиновници или забележки от измислени правозащитници, посочи силовият вицепремиер. Една от основните мерки, които посочи той, е тотално обвързване на социални помощи с труд и със задължително училище на децата.

Каракачанов посети в болницата пострадалия военен. Той даде информация, че състоянието му е стабилно. Пострадалият е завил, че не иска да бъде местен от лечебното заведение, в което е в момента. Има доверие на лекарите, които сега се грижат за него. Министерството на отбраната ще направи всичко необходимо за да помогне на пострадалия военнослужещ и неговото семейство, декларира Красимир Каракачанов.

Веднага след като мине описа на енергийното дружество и на пожарната, събарянето на опасните постройки в махалата в село Войводиново ще започне, заяви още Каракачанов.

вижте повече във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *