Започна есенна залесителна акция в пловдивския район „Южен“

Започна есенна залесителна акция в пловдивския район „Южен“

17 октомври 2018  |   0 коментара

Кметът на район „Южен“ в Пловдив и председател на градската структура на ВМРО Борислав Инчев заедно с част от екипа му и съвместно с Фармацевтичната компания „Bestamed“ дадоха старт на есенната залесителна акция в района. Засадени бяха 65 бр. широколистни и иглолистни дървета на ул. „Скопие“, в парк „Източна Румелия“, както и на оформения кът от детска площадка и фитнес на ул. „Димитър Талев“ (срещу бензиностанция „Хаджията Груев“).

Всяка година фармацевтичната компания провежда залесителни кампании в цяла България под мотото „Растем заедно“ . От 2013 година до сега компанията е закупила и засадила 350 бр. дървета.

Засаждането не е само засаждане, то е и отговорност, всяко новозасадено дърво е едно ново начало, начало на нов живот, за който ще трябва да се грижим. По този начин ние смятаме, че ще създадем една по-екологична среда за живот, сподели собственикът на фирмата г-н Христофор Иванов.

Избрахме район „Южен“, защото той е един от най-големите райони в гр. Пловдив с много нови детски площадки и предположихме, че нашата инициатива ще облагороди техния вид и облик, допълни Иванов.

Кметът на района от своя страна изрази удовлетворение, че точно район „Южен“ е бил домакин на тази есенна залесителна кампания. Радвам се, че аз и хора от екипа ми имахме възможността да се включим лично и да посадим и ние дръвчета, заяви Борислав Инчев.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *