Заместник областният Николай Борисов уважи представянето на книга за с. Миланово

Заместник областният Николай Борисов уважи представянето на книга за с. Миланово

28 януари 2019  |   0 коментара

Заместник областният управител на Софийска област Николай Борисов уважи представянето на книгата „От началото към вечността“, посветена на историята и бита на с. Миланово, съобщават от „Балканец.бг“.

Представянето беше в салона на НЧ „Пробуда-1927“ в с. Миланово. Николай Борисов, който по майчина линия е от Миланово, подари портрети на велики български владетели и историческо помагало на читалището. Той поздрави главния инициатор за събитието и автор на книгата - Цветана Динова, като ѝ подари българско знаме. Борисов беше приятно изненадан, защото в книгата е включена негова статия за участник в Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г., който намира спасение в Миланово, носило тогава името Осиково.

Книгата „От началото към вечността“ е трета книга за историята на с. Миланово. Тя е в съавторство между Цветана Динова и Илия Жильов. Голяма помощ за изданието е оказал и фотографът Николай Цинцарски. В нея може да се намери информация относно историческото развитие на селото, бита, традициите, поминъка му, сведение за родовете, биография на Милан Трупльов (на чието име село Осиково е преименувано на Миланово), речник на диалектните думи в селото и още много други краеведски данни.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *