Заместник-министър Петрова се срещна с младежки организации в социалното министерство

Заместник-министър Петрова се срещна с младежки организации в социалното министерство

19 юни 2017  |   0 коментара

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се срещна с представители от българския Национален младежки форум, както и с младежи от сходни организации от седем различни държави – Македония, Румъния, Турция, Гърция, Бразилия, Коста Рика и ЮАР. На срещата бях обсъдени предизвикателствата пред социалното предприемачество.

Младежите работят по проект „Гмурни се в социалното предприемачество“ и представиха основните дейности и цели при реализирането му.

За мен е чест Националният младежки форум да бъде част от взаимния диалог, който Министерството на труда и социалната политика води с много неправителствени организации относно бъдещето на младежите в България. Създаването на по-добри условия за тяхното развитие е сред приоритетите на Министерството, тъй като именно младите хора са бъдещето. Изключително много се радвам, че работите по програми за популяризирането на социалното предприемачество, каза заместник-министър Петрова и добави, че в бъдеще младежите могат да разчитат на сътрудничество в тази област.

По време на срещата акцент бе поставен върху Националната концепция за социална икономика, чиито приоритети са подобряване на познаваемостта на социалните предприятия и създаването на по-добра правна рамка за развитието им. Идеята е чрез социално предприемачество да се създадат повече възможности за заетост за групи в неравностойно положение на пазара на труда.

Надявам се след приключване на проекта отново да се видим, за да обменим добри практики и опит, който бихте могли да предложите на младежите както в България, така и по света. Във Вас виждам заряд, който би могъл да се трансформира в нови идеи, които да са полезни за младежите от всички страни, допълни заместник-министър Петрова.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *