Заместник-министър Петрова: Българските пенсионери са потенциал, а не бреме

Заместник-министър Петрова: Българските пенсионери са потенциал, а не бреме

22 февруари 2018  |   0 коментара

Отношението към възрастните хора е изпит, пред който се изправя всяко едно общество. Трябва да се отърсим от заблудата, че възрастта е порок, заяви днес д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Тя взе участие в среща-разговор на тема: „Мъдростта, знанието, опита и професионалната компетентност на хората от третата възраст, златен резерв за Възраждането на България в условията на демографска криза“. Събитието бе организирано от студентите с посребрени коси на сдружение „Национален български университет – трета възраст“. 

Имаме нужда от адекватни решения за справяне с демографската ситуация в страната. Българските пенсионери чрез своя трудов опит, натрупани знания и професионални умения са резерв, който трябва да използваме, категоричен бе заместник-министърът.  

Студентите с посребрени коси на „Национален български университет – трета възраст“ направиха обръщение от името на 2 200 000 пенсионери, с което взеха отношение към Истанбулската конвенция и настояха да бъдат защитени техните права. „Ние сме част от 2 200 000 пенсионери, които по волята на  Всевишния не са хомосексуалисти, лесбийки, травестити“, пишат от НБУ-трета възраст и посочват, че те са „социалния пол“ заради безразличието към проблемите на пенсионерите. 

Вижте какво заяви в интервю за Канал 3 д-р Султанка Петрова по темата за потенциала на възрастните хора в България >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *