Задържането на Бин Аладин е добра стъпка

Задържането на Бин Аладин е добра стъпка

07 ноември 2013  |   2 коментара

ВМРО приветства залавянето на нападателя на 20-годишната Виктория – Салахедин Бин Аладин. Радваме се, че органите на реда се активизираха. Макар и със закъснение, държавата показа, че все още може да намери решения в създалата се у нас кризисна ситуация, свързана с нелегалната имиграция.

Минаха няколко дни от седмицата, която ВМРО даде на правителството, за да покаже ясен план за преодоляване на кризисната ситуация. Залавянето на нападателя е добра стъпка, но се иска още в тази насока…

ВМРО категорично осъжда всякакво насилие, основано на етническа, верска и каквато и да била основа. Тъкмо затова призовавахме държавата да вземе мерки, за да не се стига до ескалация. Уви, прогнозите на ВМРО се оказаха точни. Сега цялото българско общество ще сърба попарата на институциите си.

Напомняме и настояваме активните полицейски действия в централната част на София и в кварталите „Овча купел“, „Враждебна“ и „Военна рампа“ да останат за постоянно.

Припомняме, че след инцидента с 20-годишното момиче, станал на метри от сградата на ВМРО, Организацията осъществи среща-протест, подкрепена от над 200 души. Поставен бе ултиматум на властта да се справи с проблема с престъпността сред нелегалните имигранти.

Последва още по-масов протест срещу бездействието на държавата, обединил над 1000 души пред НДК. Освен това ВМРО води кампания срещу нелегалните имигранти, като в петицията вече оставиха имената си стотици граждани.

Коментари

 • Българина

  ноември 08, 2013 в 12:26

  Браво на МВР.Добро взаимодействие в гръцките служби.Да са живи и здрави всички служители,ловци и гърците,заловили престъпника-нелегален емигрант.

 • Нарцис Петрова

  ноември 11, 2013 в 11:05

  МВР изобщо не трябва да допуска нелегарни емигранти в страната.

  Загубеното доверие с нищо не се връща. Още повече че бездействието продължава. Не знам дали остана някой непострадал от бездействието на МВР спрямо престъпниците.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *