Загуба на 10 хиляди работни места в София при приемане на Плана „Макрон“, вещае общинар

Загуба на 10 хиляди работни места в София при приемане на Плана „Макрон“, вещае общинар

10 януари 2019  |   0 коментара

Според Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет, приемането на пакета „Макрон“ ще се отрази много тежко на националната икономика и в частност на столицата. 

Обемът на работа превозвачите ще намалее, получават се изключително негативни ефекти  в следните посоки – малките превозвачи е много вероятно да фалират. Това е удар срещу малкия и среден бизнес. Това означава хората да останат без доходи, а автомобилите да бъдат продадени или спрени от движение, допълни той. Контрера обясни, че става дума за 60 хиляди български камиона. На България за оборотно обслужване са ѝ необходими 5 хиляди. Съветникът попита, какво ще се случи с останалите 55 хиляди камиона.

По неговите думи, ако се развие негативният сценарий и мерките бъдат приети, малките превозвачи ще фалират, а средните и големите компании ще трябва да намалят работните места. Според него, само за столицата е възможна загуба на около 10 хиляди работни места.

Във финансово изражение за Столичната община рискът е следният - загуба на данъци. Има редица проекти за развитие и ако тези регулации влязат в сила, много е вероятно те да бъдат замразени или директно да се откажат от тях, което значи загуба на инвестиции, загуба за възможността на развитие и нови работни места, заяви Карлос Контрера в коментар пред България ОН ЕР.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *