Забраниха движението на каруци в Добрич по предложение на общинските съветници от ВМРО

Забраниха движението на каруци в Добрич по предложение на общинските съветници от ВМРО

30 май 2018  |   0 коментара

Съветниците на Добрич приеха забрана за движение на превозни средства (ППС) с животинска тяга във всички части на града, с изключение на кв. „Рилци“ и за атракциони, одобрени от Общината. Тя влиза в сила с изменения в Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците.

Предложението бе внесено от съветниците от ВМРО с мотива, че „всички знаем какви хора се придвижват с каруци и с какво се занимават, а градът ни трябва да изглежда европейски“. Предложението бе подкрепено от 29 съветници, петима бяха против, петима се въздържаха.

Приемането на Наредбата предизвика спорове с въпроса къде да се забрани движението на ППС с животинска тяга. Тук се противопоставиха от една страна съветници, които смятат, че градът трябва изцяло да бъде изчистен от тези коли, срещу други, които определиха въвеждането на още забрани като ненужни, защото нормите за тези пътни средства са определени в Закона за движение по пътищата и няма нужда от повече регламенти.

Първоначално бе обсъден вариант да се спрат колите с животинска тяга само в зона В – покрайнините на града, но по предложение на ПК по транспорт, подкрепено от правната комисия, в обсега на ограничението бе вкаран целият град (в три зони – пешеходна, централна, вкл. булевардите, и останалата), без кв. „Рилци“ и атракциони, с изрично уведомление към Общината.

Много от съветниците изразиха в кулоарите все пак задоволство, че се ограничава движението на каруци, с които се придвижват хора, извършващи кражби, особено в крайни и слабо охранявани зони в града.

Източник: „Топ новини“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *