Животът ни ще стане по-добър с труд, постоянство и патриотизъм

Животът ни ще стане по-добър с труд, постоянство и патриотизъм

02 април 2014  |   0 коментара

25 години стигат – 25 години на разруха, на разединение. С труд, постоянство и патриотизъм животът ни ще стане по-добър, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред разградчани. Разград бе поредният град, в който представители на коалицията „ББЦ, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ се срещнаха с гражданите по време на националната обиколка за повдигане самочувствието на българите.

Област Разград преди беше пример как се развива земеделие. В последните години регионът е с най-висока смъртност, най-ниски доходи и най-бързо обезлюдяващ се. Това се дължи на политиците, които осъществяваха грабеж за своя лична сметка, каза още Каракачанов.

Много млади хора взеха микрофона, за да отправят въпросите си към представителите на коалицията. Основно гражданите се оплакваха от безработица, ниски заплати и пенсии, скъпо медицинско обслужване.

Ако преди 20 години разказвахме вицове за Албания и Румъния, то днес Албания е с по-високи заплати и пенсии. Може и да е изостанала, да е била управлявана от най-големия догматик, но тя има политици с кауза, които мислят за народа си. Ние сме на последно място по доходи, пенсии, с най-лошото здравеопазване, образование и на първо място по болести. Трябва да осъзнаем, че нашата съдба зависи от нас самите, от тези, които избираме, заяви лидерът на ВМРО.

Според него хората имат нужда да видят личен пример в политиците, които избират.

Милиард и половина от Здравната каса бяха изхарчени от Дянков и Борисов, отидоха по сметки в швейцарски банки и офшорки. Много неща могат да бъдат безплатни, пенсиите могат да бъдат вдигнати с 20%, но трябва политиците да спрат да крадат, заяви председателят на „България без цензура“ Николай Бареков.

Калина Крумова от „Евромайки“ каза, че националното самочувствие на българите ще се повиши, когато българите поемат националната си отговорност. Доброто е от човек за човек и няма политическа принадлежност, допълни още тя.

Борил Панайотов от ЗНС коментира, че е време да се даде път към Европарламента на хора, които да докажат, че все още има българи, които обичат страната и защитават нейните интереси. Според него представителите на коалицията в Брюксел ще успеят да защитят интересите на родните земеделци, така че да бъдат конкурентоспособни на останалите земеделски производители в ЕС.

От сцената на площада Нешка Робева призова хората да не се страхуват да дадат доверие на  политици, които не са били във властта. Да покажем, че не сме роби, а хора, вярващи, мислещи и не се страхуваме да избираме бъдещето си, каза известната българка при закриване на срещата с гражданите на Разград.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *