Етническият мир бил в ръцете на мюсюлманите

Етническият мир бил в ръцете на мюсюлманите

31 март 2015  |   0 коментара

Текст на М. И., българка със задължения и без права, изпратен до редакцията на ВМРО.бг

Циганите ще правят българите на кайма и ще създават халифат в България. И двете амбиции по-скоро не отговарят на квалификацията на голяма част от тази общност – от една страна трудовите им навици се ограничават до попълване на бланки за получаване на социални помощи, а от друга – под съмнение остава нивото на езикова култура, гарантираща, че осъзнават съдържанието на религиозната литература. Или съществуват чудеса, или все се намира някой да им покаже верния път.

След поредния репортаж, показващ и доказващ, че традициите на циганите са в абсолютен разрез с българското и европейско законодателство, а чувството им за част от нашето общество е изкоренено – доказателство е делението на „ние, малцинството“ и „вие, българите“, то отново се актуализира въпросът – защо никой за 25 години демокрация не пожела да изпълни своя дълг като законодател, властимащ или магистрат и да завърши процеса по „интеграция“. Отговорът се превърна в клише, бавно, но целенасочено губещо смисъла си – те са удобен електорат – незнаещ, неискащ, неизискващ. Беден и неграмотен, гладен и готов на много за малко.

Днес ДАНС проведе нова антитерористична акция – арестувани бяха мъже от Пловдив, Пазарджик, Асеновград. Отново живеещи в циганските махали – онези забранените за „вас, българите“.

Кой ходжа, кой редови мюсюлманин, но пък все пропагандиращи окървавените идеали на терористите от „Ислямска държава“. От тях отново се разграничиха районният мюфтия и Главното мюфтийство. И отново се оказа, че тези, които трябва да съблюдават за религиозното поведение на мюсюлманите в България не знаят, не искат и не изискват. И по подобие на циганската „традиция“ – искат да се спазват правата им – да се разкриват джамия след джамия, дори в места без мюсюлманско население, но нямат задължението да контролират дейността на изявени религиозни активисти из циганските махали.

И джамията „Абу Бекир“ в Пазарджик, и тази в циганската махала в Асеновград, чиито ходжи бяха арестувани от ДАНС, са незаконни – и като право на строеж, и като право на функциониране като мюсюлмански храм под юрисдикцията на Главното мюфтийство. Но гi има – там са и приютяват носителите на крайни антидемократични идеологии.

И така – отново, отново и отново едни и същи „новини“ за малолетни майки, за радикални ислямисти, дерзаещи за война за неверниците и подмяна на държавното устройство, за нечули и невидели глави на вероизповедания. Само субектът се подменя – обектът е един – липсата на превенция, контрол и прилагане на законите. Липсата на държава във формата, регламентирана от Конституцията.

Но все пак има една новост – след мантрословието на Лютви Местан и „проповедниците“ на ДПС, днес и говорителят на Главното мюфтийство го преповтори – етническият мир е в ръцете на мюсюлманите в България: „Много е важно обикновените мюсюлмани да се разграничават от тези единици, заради които се всява страх и недоверие в цялата общност. По този начин ще се запази етническият мир в страната.“

Е, докато разчитаме на благоразположението на ДПС, мюсюлманските и цигански организации, България ще бъде територия с гишета за внасяне на данъци, такси, сметки за битови консумативи и прочее задължения. Ще търсим съдействие от полиция и Спешна помощ, когато ни ограбват, осакатяват и обезчестяват, защото правата ни, на нас – българите, ще останат в имагинерен формат.

Оказва се, че „българин“ се е изменило в понятие за единица – дължаща и безгласна, мачкана и унижавана, единствено за която важат законите.

П. С.

Добре дошла в България, „Ислямска държава“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *