Ердоган е отговорен за всяка капка кръв, пролята в Сирия

Ердоган е отговорен за всяка капка кръв, пролята в Сирия

29 януари 2014  |   2 коментара

Всички терористи по света, пристигнали в Сирия, са минали през Турция. Да не преувеличавам – повечето от тях идват през Турция. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е отговорен за всяка капка кръв, пролята в Сирия.

Това заяви заместник-външният министър на Сирия Файсал Мекдад по време на пресконференцията в Женева, където се водят преговори между правителство и опозиция.

Мекдад сподели, че се надява „Женева-2“ да е правилният начин за спасение на страната му от войната и от военната намеса на външни страни, сред които водеща роля има отново Турция.

„Намесени са още Франция, САЩ, Саудитска Арабия и други страни, които искат да убият сирийския народ“, поясни зам.-министърът.

Според Мекдад случващото се в Сирия е тероризъм и посочи, че в страната му има терористи от повече от 80 страни.

Ние представяме тук не „режим“, а правителството на Сирия. Нашата задача – да се спрат кръвопролитията и да се намерят начини за осъществяване на мирен процес. Вместо това обаче, ние виждаме, че се правят опити да се демонизира правителствената делегация, заяви сирийският политик, който призова за спиране на „тази кампания на атаки.“

Цялото изказване на Файсал Мекдад можете да прочетете на страницата на „Темадейли.бг“

Повече по темата можете да откриете тук

Коментари

  • Vazrozdenetsa

    януари 29, 2014 в 10:53

    Tozi individ trabva da bude suden kato kriminalna lichnost i prestapnik sreshtu chovechestvoto!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *