Емилия Ралчева получи приза „Будител на годината“ за 2019

Емилия Ралчева получи приза „Будител на годината“ за 2019

02 ноември 2019  |   0 коментара

На 1 ноември – Ден на народните будители, Областният комитет на ВМРО Враца връчи за девета поредна година приза „Будител на годината“. Със званието за 2019 беше отличена Емилия Ралчева – журналист, общественик, председател на Клуба на дейците на културата във Враца.

Областният председател на ВМРО и народен представител Красимир Богданов представи мотивите за номинацията на г-жа Ралчева и изтъкна заслугите ѝ за утвърждаване на традиционните български ценности и издигане на културния живот във Враца, след което ѝ връчи традиционните грамота, плакет и национален трикольор, както и книгата „България“, посветена на историческите забележителности и духовните стожери на българския народ.

За мен е огромна чест, че бях удостоена с това звание. Благодаря на Красимир Богданов и неговите колеги за това, че видяха и оцениха моята дейност. Положих големи усилия да превърна тази сграда, в която се намираме, в средище на културния живот в нашия град и продължавам да работя за просперитета му, благодари Ралчева.

От името на КДК говори проф. Ангел Кунов, почетен гражданин на Враца. Той подари на отличената красив букет цветя. Своите поздрави поднесоха и новоизбраните общински съветници Красимир Ангелов, Марин Цветков и Момчил Янков.

През годините „Будители“ са били Бойчо Димов, диригент на Градския духов оркестър при читалище „Развитие“, покойният Веско Лазаров - писател и общественик, проф. Ангел Кунов, геолог, създател на експозицията „Каменна дъга“ в Регионалния исторически музей, краеведът Калина Тодорова, дългогодишният директор на Младежкия дом Ваня Иванова, Росица Кузманова - дългогодишен ръководител на звено „Ботев път“, ръководителите на Детски  танцов състав „Радост“ към Центъра за работа с деца и на Представителния танцов състав „Хемус“ към читалище „Развитие“ – Геновева Спасова,  Валери Спасов и Христо Пеевски, археолозите Георги Ганецовски - директор на РИМ Враца – откривател на неолитното селище „Валога“ край с. Оходен, както и на археологическия обект „Калето“, край Мездра, доц. д-р Нарцис Торбов и Александра Петрова – изследователи на средновековния град Вратица, край прохода „Вратцата“, както и на обекта край местността „Манастирски дол“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *