Електромерите в гетата да са нависоко

Електромерите в гетата да са нависоко

22 юли 2015  |   1 коментар

Електромерите в циганските махали трябва да са нависоко, иначе просто изчезват. Патриоти бранят вдигнатите нависоко електромери в ромските махали, пише News.bg

Припомняме, в позиция на Съда на ЕС от миналата седмица по жалба срещу ЧЕЗ се казва, че е възможно вдигнатите електромери да представляват дискриминация. Топката е в ръцете на българския съд, който трябва да вземе решение.

Лидерът на ВМРО и заместник-председател на НС Красимир Каракачанов е категоричен в коментар за news.bg, че се налага електромерите да са нависоко, защото на ниско просто изчезвали. Ако не са нависоко, въобще няма да има електромери, убеден е той.

На въпрос, ако се наложи да се смъкнат високите електромери, какво може да се направи за защита от кражба на ток, Каракачанов отговори: „Европейският съд в Люксембург трябва да назначи по един свой служител до всеки електромер, поставен на нормална височина, за да го пази, защото просто няма да има електромери".

Патриотът Димитър Байрактаров не е чел решението на Съда на ЕС. Не намерил и решение на европейския съд, с което да се забранява събарянето на незаконни ромски къщи. Запознах се с частна кореспонденция между някакъв секретар и адвокат, което най-малко е странно, подчерта той.

По мнението на Байрактаров не е тайна, че в циганските гета се случват масови кражби. Да не говорим по какъв начин незаконни постройки се сдобиват с партиди и практически се захранват с електроенергия при положение, че са незаконни, изтъкна депутатът.

Той е скептичен, че ромите се жалват пред съда на ЕС. Патриотът е скептичен, че те могат да напишат подобна жалба и до кого да я адресират. Той смята, че ромите се представляват от НПО-та, които на техен гръб усвояват средства уж, за да защитават правата им.

Коментари

  • Ruslan

    юли 22, 2015 в 8:28

    За да се построи къща се изисква строително разрешение. Издадено на база арх. проект в който има част ЕЛ за потребление на ел . енергия при бъдещото ползване на жилището. Тази част се съгласува с местното "енерго" и без него не се издава разрешението! Как циганско " жилище" без виза , проект, строителни книжа , актове за ползване СЪЩЕСТВУВА в нарушение на ЗУТ ? Какви електромери се монтират дали са високо или ниско поставени какво значение в случая , при все че не се заплаща никога употребената ел енергия? Как се издава разрешително за ползване ? Има нарушения и нарушители -но къде е ЗАКОНЪТ?

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *