ЕК разреши процедура за референдум относно равно заплащане в ЕС

ЕК разреши процедура за референдум относно равно заплащане в ЕС

23 май 2017  |   0 коментара

Европейската комисия взе решение за започване на процедура по събиране на подписи за провеждане на референдум за изравняване на заплащанията в държавите от Европейския съюз за еднакъв труд.

Това става ясно от съобщение на информационната служба на Европейската комисия.

От българска страна идеята е подкрепена от партия ВМРО. Инициатор на кампанията за референдум е унгарската партия „Йоббик“.  Партньори в начинанието са още партии от Полша, Словакия, Словения, Чехия, Хърватия, Естония, Латвия, Румъния. Споразумението за еднакво заплащане на труда бе внесено в Европейската комисия през март.

Мотото на инициативата е „Еднакъв труд, еднакво заплащане“, а целта на референдума е да се обърне внимание на огромната разлика в заплащането на един и същ труд в различните държави-членки.

Един от мотивите на вносителите на искането за референдум е държавите от Източна Европа да спрат да бъдат донор на големите икономики. Това ще се случи, ако заплащането се изравни или поне драстично се намали разликата.

След решението на Европейската комисия започва и реалното събиране на подписи от гражданите на европейските държави, иницииращи кампанията чрез свои политически формации.

ВМРО участва в инициативата, за да прекрати практиката България да е донор за мозъци в по-развитите европейски страни. А с оглед катастрофалната демографска картина у нас, трябва да се направи всичко необходимо, за да бъдат задържани образованите и трудещи се българи в България. Кампанията е част от цялостната политика на ВМРО за повишаване на стандарта на живот на българите, заявяват българските патриоти.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *