Еднакви заплати у нас и в ЕС - възможно ли е?

Еднакви заплати у нас и в ЕС - възможно ли е?

04 септември 2017  |   0 коментара

Ще получаваме ли колкото германците?

Драстичната разлика между цената на труда у нас и в другите истински развити страни. Минимално един германец получава над шест пъти повече от един българин. Евродепутати са се амбицирали да променят това и събират подписи, които да внесат в евроинституциите.

Може ли една подписка да изравни заплащането в Европа и ще получаваме ли колкото германците, само защото ЕС ще нареди това? В „Здравей, България” по Нова телевизия темата коментира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Става дума за европейска гражданска инициатива. Такава процедура е провеждана само веднъж досега и е било допитване, свързано с качеството на водата. Целта на това начинание е да се съберат достатъчно брой подписи, които биха удостоверили желанието на тези хора въпросът да бъде поставен пред Европейската комисия, поясни Джамбазки.

Редица западноевропейски държави имат тежки протекционистки вътрешни закони, които пречат на източните предприемачи да работят добре, поясни евродепутатът, давайки за пример страни като Германия, Франция, Австрия, Италия и Белгия.

Например, българските превозвачи могат да си позволят стандарт на своите служители в размер на 1500-2500 евро. Това очевидно дразни техните западни конкуренти и се опитват да откраднат бизнеса и да го преместят в Западна Европа. Именно затова искаме да спрем тази практика, защото логиката на ЕС е единен пазар, каза Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *