Европейският парламент реши – край на преговорите за присъединяване с Турция

Европейският парламент реши – край на преговорите за присъединяване с Турция

14 март 2019  |   0 коментара

Най-сетне Европейският парламент гласува прекратяване на преговорите с Република Турция. С 370 гласа „за“,  109 „против“ и 143 „въздържал се“ в пленарната зала в Страсбург.

Ангел Джамбазки написа във Фейсбук страницата си, че винаги е настоявал за това и резултатът вече е налице. Сигналът, който ЕП дава, е красноречив. Турция няма място в Европейския съюз.

Българските евродепутати гласуваха различно. ГЕРБ и БСП гласуваха „въздържал се“. Разбира се, ДПС – против. А евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки гласува „за“ прекратяването на преговорите с Турция.

Това е нещо, за което се боря отдавна. Република Турция не е европейска държава - нито географски, нито политически, нито ценностно. Република Турция се намесва неприемливо и недопустимо във вътрешните работи на Република България. Като например чрез превзетото от Дианета Българско главно мюфтийство, през поне две политически партии - ДОСТ и ДПС. Република Турция е заплаха за националната сигурност на Република България, категоричен бе Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *