Евродепутатът от ВМРО обикаля страната. Бори двойните стандарти в ЕС

Евродепутатът от ВМРО обикаля страната. Бори двойните стандарти в ЕС

11 юни 2018  |   0 коментара

През почивните дни Джамбазки посети четири града, за да говори с хората по повод двойните стандарти в ЕС и да коментира начините за решаването на проблема. На 9 юни – събота, той посети Стара Загора и Казанлък, за да дискутира с местните гражданите въпросите с различията между Източна и Западна Европа. В неделния ден – 10 юни, той се срещна с граждани в Кърджали и Хасково.

Подготвяме списък с предложения за реципрочни мерки в отговор на двойните стандарти и на пакета „Мобилност, съобщи в Стара Загора Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Първата линия на съпротива вече върви в европейските институции, а втората се провежда на национално ниво с подготвяна промяна на нормативната база, посочи пред старозагорци той.

В Европейския парламент събираме подписи, за да внесем предложение за регламенти, с които да им върнем обратно „топката“ при стандартите. Не може една и съща търговска марка да бъде рекламирана по един и същи начин, а да има различно съдържание. По линия на превоза вероятно ще се правят протести в Страсбург и Брюксел. Ще се наложи да се блокират пътни артерии. Що се отнася до националните промени, една от тях е нов Закон за качеството на храните, който да задължи производителите да влагат прясно месо в колбасите, даде пример Ангел Джамбазки.

Българският национален интерес и борбата с двойните стандарти в ЕС бе темата на среща, която Ангел Джамбазки, провежда и с граждани в и Казанлък.

На среща в Хасково българският евродепутатът поиска западните фирми да плащат за клоновете си в България толкова, колкото плащат и в Европа. Дискусията бе продиктувана по повод случаите с двойните стандарти, които практикуват редица западни производители. По-ниското качество на много стоки, а в нередки случаи и по-високата цена на продукцията им в Източна Европа е възмутително според Джамбазки.

Той посочи, богатият Запад иска буквално да открадне транспортния бизнес на българските фирми, като налага нови правила. Според Джамбазки, вдигането на стандарта на живот на българите е крайно належащо и това може да стане с държавен заем. Като пример за подобна политика той посочи Гърция.

Пред симпатизанти в Кърджали Ангел Джамбазки разкри, че българските представители в Европейския парламент са направили предложение за промяна в един от регламентите на ЕС, така че да няма двоен стандарт при храните у нас и в Западна Европа. Този регламент ще бъде променен, изрази надежда евродепутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *