Евродепутатът Андрей Слабаков се срещна с представители на Браншова асоциация полимери, за да обсъдят новата европейска регулация

Евродепутатът Андрей Слабаков се срещна с представители на Браншова асоциация полимери, за да обсъдят новата европейска регулация

19 август 2019  |   0 коментара

Андрей Слабаков, член на групата на Европейските консерватори и реформисти, се срещна с Валентин Начев и Денчо Денев, представители на Браншова асоциация полимери (БАП). Основната тема беше приетата Директива (ЕС) 2019/904 на Европейския парламент от 5 юни 2019 година относно намаляването на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда.

Г-н Начев изрази притеснението на българските производители на полимери, че тази регулация ще доведе до закриването на много родни средни и малки предприятия, а новите материали ще намалят производителността и ще повишат цените най-малко път пъти. На свой ред г-н Денев каза, че промените са направени много прибързано и без необходимия научен дебат по основните въпроси.

И двамата представители на БАП заявиха своето безпокойство от една страна от липсата на финансиране по европейски програми за конкурентоспособност и обезщетения на българските производителите, а от друга – от драматичното вече закъснение с промените в българското законодателство.

Евродепутатът Андрей Слабаков пое ангажимента спешно да организира среща между Браншовата асоциация полимери (БАП) и Министерството на околната среда и водите (МОСВ), както и да потърси съдействието на евродепутата Симона Бонафѐ, която като член на Комисията по околна среда е била основен докладчик и е участвала дейно в дебатите по приемане на Директива 904. 

Снимка: Андрей Слабаков с Валентин Начев и Денчо Денев

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *