Евродепутатът Ангел Джамбазки посети Карлово и Калофер

Евродепутатът Ангел Джамбазки посети Карлово и Калофер

10 октомври 2018  |   0 коментара

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки посети градовете Карлово и Калофер, където проведе открити приемни за граждани, на които местните хора лично пред него имаха възможност да поставят своите въпроси. Джамбазки бе съпровождан от част от експертите в екипа си и от общинският съветник в Карлово и председател на местната структура Светлозар Янков.

Жители на Калофер поставиха въпроса за прекатегоризирането на НП „Централен Балкан“ в природен, за да може да се ползват пасищата над подбалканския град. Джамбазки коментира и искането на животновъдите от Подбалкана за етикиране на продуктите, произведени от редки български породи, което според стопаните ще ограничи сивия сектор и ще разшири пазарите за повече български производители. Евродепутатът посочи, че темата е изключително важна и първо трябва да бъде разгледана в Народното събрание, а след това в бъдещия програмен период на Европейския съюз да се обсъдят възможностите за финансиране и получаване на субсидии в планински региони.

Ангел Джамбазки каза, че благодарение на съвместните усилия с всички български представители в Европарламента вече е внесен и гласуван доклад, с който Европейският парламент задължава Европейската комисия да следи производителите на общия пазар да продават стоки и напитки с еднакво съдържание.

За пореден път се убеждавам, че проблемите в населените места из цялата страна, които посещавам, не се различават особено. Хората страдат от ниските доходи в държавата ни. И ако в големите населени места работа има и стандартът на живот се вдига, то в малките нещата стоят другояче. Младите напускат родните си места в търсене на по-добър живот в големите градовете или в чужбина, докато хората в напреднала възраст се мъчат с малки пенсии и безработица, споделя сред срещите си с хората евродепутатът Джамбазки.

Като български представител в Европейския парламент, се старая да си спомням за срещите с тези хора, когато върша ежедневната си работа в Брюксел и Страсбург. Ето защо, смятам борбата срещу двойните стандарти за свой приоритет. Двойни стандарти има не само в качеството на храните. Двойни стандарти има и в оценката на множество брюкселски бюрократи за нас, източноевропейците, допълва той.

Ангел Джамбазки е категоричен, че от „идеологическия си бункер“ в белгийската столица бюрократите не могат да забележат огромната икономическа пропаст между изток и запад. Ламтят за социална и политическа интеграция, но са твърдо против икономическата. Ето защо, нашата борба е срещу двойните стандарти, декларира той.

Джамбазки изказа своите искрени благодарности на жителите на златния Калофер и славното Карлово за това, че е бил приет толкова радушно в градовете им. Пожелавам на жителите на тези прекрасни места никога да не забравят славния завет, оставен от синовете на майка България, които техните градове са дали, сподели още българският евродепутат.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *