Евродепутатът Ангел Джамбазки бе гост на събора на ВМРО в с. Рупци

Евродепутатът Ангел Джамбазки бе гост на събора на ВМРО в с. Рупци

08 април 2019  |   0 коментара

Депутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента Ангел Джамбазки бе гост на традиционния пролетен събор на ВМРО, който тази година се проведе в червенобрежкото село Рупци в събота. Проявата уважиха също народният представител д-р Калин Поповски, заместник-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски, заместник областният управител на област Плевен Татяна Божинова, общинският съветник от ВМРО в ОбС - Плевен Светослав Доков, пише „Плевен за Плевен“.

Евродепутатът благодари сърдечно за отправената към него покана да бъде гост в Рупци.

Не е тайна, че ни предстои тежка битка, но нашите битки никога не са били леки. Ние сме български родолюбци и патриоти и нашата кауза е добруването на Отечеството. Така е било, така и ще бъде, обърна се към дошлите от цяла Плевенска област гости на събора Джамбазки.

Той призова в следващите няколко седмици всеки от тях да даде всичко от себе си – не просто заради абревиатурата ВМРО, а заради българската кауза:

За да можем отново да имаме своето представителство, за да можем отново да водим своите битки за налагане на ред в държавата и за българския национален интерес – и в Европа, и тук. Битка срещу миграция, джендъри и всякакви дружинки-детелинки, битка срещу нашите мърлячи тук, битка за добруването на Отечеството. Това е нашата задача.

От своя страна депутатът д-р Калин Поповски припомни, че Ангел Джамбазки е най-активният български евродепутатът и е в Топ 10 по активност в целия Европарламент. Дори и при самостоятелно явяване на ВМРО на изборите през май имаме амбиции той да спечели още един мандат, защото има доказани качества и винаги е работил в защита на българските национални интереси, отбеляза д-р Поповски. Освен това той посочи, че целта на ВМРО на местните избори през есента ще бъде да има кметове и общински съветници във всяка една община в Плевенско.

Организаторът на събитието - общинският съветник от ВМРО в Червен бряг Пламен Спасов, сподели, че по традиция съборът на воеводите се прави в Реселец в дните около Първа пролет, а причината тази година той да се проведе в Рупци е новата структура на партията, открита в селото. Той отбеляза, че членовете на партията в община Червен бряг постоянно се увеличават, като неотдавна нова структура на партията е била създадена и в Койнаре.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *