Евродепутатите от ВМРО имат ясни изисквания към новата Европейска комисия

Евродепутатите от ВМРО имат ясни изисквания към новата Европейска комисия

28 ноември 2019  |   0 коментара

Всички български евродепутати са одобрили с гласа си новата Еврокомисия. Това сочи протоколът от вота, публикуван на сайта на Европейския парламент.

Заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки обясни какви изисквания има към новата Комисия, цитиран от „Дневник“.

Ангел Джамбазки (ВМРО/ Европейски консерватори и реформисти) каза, че делегацията на ВМРО в групата на европейските консерватори е гласувала подкрепа на комисията с ясни изисквания и към българския комисар, от която очакват много.

Основните задачи от тази комисия, които ще преследват и за които ще изискват решения, са решаване на въпроса с нелегалната миграция, двойните стандарти, защита на българското предприемачество и българския бизнес, много спорния въпрос за климатичните промени, защото лесно е да се говори за нулев отпечатък и за климатични промени, когато си френски студент, но ако си български енергетик или български миньор, хлябът на 100 хил. семейства в Източномаришкия басейн зависи от производството на електричество от въглища, въпросът не е толкова прост, посочи българският евродепутат.

А когато твърдиш, че трябва да затвориш въглищните мини до 2030 или 2040 г., а същевременно германските концерни изнасят своето производство в Китай и там откриват нови въглищни мини, ако замърсяваш в Китай, това е все едно, така или иначе замърсяваш въздуха. Ние поставихме въпроса за защита на работните места, на тези български, полски и всякакви други граждани, заети в производството на ток от въглища и изобщо от въглеродни изкопаеми, допълни Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *