Д-р С. Петрова: Устойчивото развитие на икономиката е свързано с повишаването на качеството на човешките ресурси

Д-р С. Петрова: Устойчивото развитие на икономиката е свързано с повишаването на качеството на човешките ресурси

31 юли 2020  |   0 коментара

Политиките на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) са фокусирани върху намаляването на безработицата и запазването на работните места. От началото на извънредното положение правителството реализира редица мерки за подпомагане на възрастните хора, семействата и уязвимите групи. Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова при откриването на онлайн дискусия, посветена на демографските предизвикателства и последиците от кризата с COVID-19.

По думите ѝ устойчивото развитие на икономиката е свързано с повишаване на качеството на човешките ресурси и насърчаването на икономическата активност на по-възрастното население.

Днес нуждата от солидарност между поколенията е една от движещите сили за възстановяване от кризата както в страната, така и в Европа, посочи заместник-министър Петрова. Според нея хората в трудоспособна възраст, които не работят и не учат, трябва да бъдат включени на пазара на труда.

Усилията трябва да бъдат насочени и към привличането на част от завърналите се близо 200 000 български граждани покрай извънредната обстановка, допълни още тя.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *