Д-р Султанка Петрова участва в заседание на Регионалния съвет на Северния централен район

Д-р Султанка Петрова участва в заседание на Регионалния съвет на Северния централен район

20 декември 2019  |   0 коментара

На 18 декември 2019 г. заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова взе участие в заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР), съвместно с Регионалния координационен комитет към него (РКК).

В съвместното заседание взеха участие г-н Гюнай Хюсмен – председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и областен управител на област Разград, г-н Галин Григоров - областен управител на област Русе, представители на министерства, заместник областни управители, представители на общините от областите в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, както и представители на управляващите органи на Оперативните програми.

Заместник-министър Петрова и г-жа Теодора Тодорова, началник на отдел „Социална икономика и социална отговорност“ в Министерството на труда и социалната политика, запознаха присъстващите с правната уредба на социалната и солидарна икономика в България, както и с новоприетата Стратегия за корпоративна социална отговорност 2019-2023 г.

Д-р Султанка Петрова направи специален подарък на г-н Хюсмен в знак на признателност за доброто партньорство в съвместната работа, насочена в подкрепа на хората в неравностойно положение, като отправи пожелания за нови инициативи в тази посока. Областният управител получи часовник, изработен от хора с увреждания, работещи в социално предприятие.

Членовете на Регионалния съвет обсъдиха и одобриха годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район за 2020 г.

Представителите на управляващите органи на оперативните програми – членове на Регионалния координационен комитет, информираха участниците в съвместното заседание за постигнатия напредък и въздействието на Оперативните програми върху развитието на Северен централен район, както и за отворените и предстоящи процедури.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *