Д-р Султанка Петрова: Можем да сме най-иновативни в ЕС по социално предприемачество

Д-р Султанка Петрова: Можем да сме най-иновативни в ЕС по социално предприемачество

07 юни 2019  |   0 коментара

Нова екоплатформа България за социално предприемачество и социална икономика подготвя Министерството на труда.

Това обяви пред камера на телевизия Евроком заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, която организира конференция за устойчиво развитие на Балканите.

Тя откри церемонията по представяне на бялата книга в рамките на конференцията „Кръгова икономика и устойчиво развитие на Балканите“.

Инициативата на ведомството цели да насърчи контактите между бизнеса и социалната група на уязвимите граждани.

МТСП и дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“ имат огромното желание да разработят и предоставят екоплатформа, насочена към социалното предприемачество и социалната икономика в България. Тя ще бъде дигитална, ще има няколко модула, които ще дават възможност хората от уязвимите групи да търсят работа. Ще има и работодатели, които да търсят да наемат хора от уязвимите групи. Ще има обмен на добри практики, ще има конкурентноспособност, ще има възможност социалните предприятия да се кооперират, да създават социални услуги и продукти, обясни д-р Петрова.

Тази платформа е много голяма и изключително важна. Ако успеем да я реализираме, в България ще сме най-иновативни в Европейския съюз, увери Султанка Петрова.

В конференцията взеха участие дипломати от Мароко, Белгия, кметове на 5 македонски общини и академици от Франция, Македония и България.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *