Д-р Султанка Петрова: Масираната кампания за насочване и на българи, и на чужди граждани към родните курорти ще спаси туристическия сезон

11 май 2020  |   0 коментара

В предаването „В мрежата“ на Телевизия „България 24“ заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова изясни новите мерки, които ВМРО внесе в парламента и правителството за преодоляване на коронакризата.

По думите ѝ някои от тези мерки - като намаляването на ДДС в областта на туризма - не са приети, но преговорите с ГЕРБ продължават и „нищо не е загубено“.

Д-р Петрова обясни за инициативата на вицепремиера Каракачанов за „Българско лято 2020“, която е намерила много поддръжници сред бранша. Целта е сънародниците ни да получат привлекателен пакет за почивка в Родината. По този начин ще се насърчи ползването на продукти, създадено от българи за българи. Инициативата на ВМРО е да събудим българското в българите, посочи тя.

Заместник-министърът е категорична, че трябва да се подаде ръка в подкрепа на родните производители на зеленчуци и плодове. Желанието ни е да се обърнем към българската земя, към родната природа, към нашите курорти, заяви Петрова. Това е лансираната от Каракачанов идея в този проект и, както казва той, няма кой да ни помогне, ако не си помогнем сами, добави Султанка Петрова.

Тя разкри и повече за предложенията на ВМРО в парламента за специална политика за туристическия бранш – възможност за разсрочване и мораториум на кредитите до октомври 2021 г., осигуряване на безплатни ваучери от държавата за ползване в родните курорти, хотели, ресторанти. Според нея масираната кампания за насочване и на българи, и на чужди граждани към родните курорти ще спаси туристическия сезон, защото 12% от БВП идва от туризъм.

Вижте във видеото целия разговор с д-р Султанка Петрова >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *