Д-р Султанка Петрова призова за по-строг контрол над ТЕЛК-решенията и болничните

Д-р Султанка Петрова призова за по-строг контрол над ТЕЛК-решенията и болничните

23 януари 2019  |   0 коментара

Заместник социалният министър д-р Султанка Петрова е сигурна, че НОИ трябва да упражнява още по-строг контрол над ТЕЛК-овете и болничните, защото проблемът в сферата съществува от години и е крайно време порочните практики да спрат.

Най-добрите мерки, които трябва да се вземат, са електронната здравна карта, електронна рецепта, единна електронна система, която да свързва всички страни в здравеопазването. Това са нещата, които трябва да изпълним, за да има ефективност и контрол в сектора, категорична бе Петрова.

Султанка Петрова коментира темата в ефира на България ОН ЕР. Поводът е, че Прокуратурата, Икономическа полиция и НОИ стартираха мащабна акция в цялата страна срещу измамите с ТЕЛК. Разследват се стотици случаи на неправомерно отпускани инвалидни пенсии, които са ощетили държавата с десетки хиляди. Акцията е започнала в районите с най-голям процент инвалидни пенсии – Силистра, Разград, Габрово, Враца, Монтана.

Заместник-министърът на труда и социалната политика изрази мнение, че трябва всички съмнения, които сме имали през годините, да паднат точно чрез адекватни действия и мерки от страна на прокуратурата, МВР и другите институции.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *