Д-р Султанка Петрова за новата кампания на МТСП

12 юни 2019  |   0 коментара

В предаването „В мрежата“ по Национална телевизия България 24 заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова даде информация за внедряването на новата Стратегия за възрастните хора, приета от Министерски съвет по предложение на ВМРО.

Целите на Националната стратегия за активен живот на възрастните хора са две – едната е насочена към достоен живот на възрастните, а втората – обществото да получи добавена стойност от знанията и уменията на възрастните хора. В стратегията са включени четири основни приоритета – насърчаване на активния живот на възрастните хора в сферата на заетостта, на участието в обществото, на самостоятелния живот и създаване на капацитет и благоприятна среда за активен живот на възрастните хора на национално и регионално ниво, обясни д-р Петрова.

Солидарността между поколения има много различни форми, но целта е една – да съхраним и предадем на бъдещите поколения българските традиции, ценности и култура, посочи заместник-министърът.

Петрова разказа повече и за информационната кампания „Промяната е в нашите ръце“, която стартира във Видин миналата седмица. Организирана от Министерство на труда и социалната политика съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи, информационната кампания е насочена към новите възможности за подкрепа на политиките в областта на жизненото равнище, демографското развитие и социалната икономика.

Чрез кампанията, която ще продължи в различни области в цялата страна, се цели хората по места да бъдат запознати със стратегията за активния живот на възрастните хора, със закона за предприятията на социалната и солидарна икономика.

Д-р Султанка Петрова е категорична, че обиколките по камапанията „Промяната е в нашите“ ръце са продуктивни. Те са от изключителна важност, защото така можем да чуем гласа на хората, посочи тя.

Вижте повече във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *