Д-р Султанка Петрова за мерките в социалната сфера

28 юли 2020  |   0 коментара

Мерките в социалната сфера – как ще се работи за тяхната ефективност и полза за обществото. Разговор със заместник-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова „В Мрежата“ по ТВ „България 24“

България е изправена пред много предизвикателства. Мерките, които са коментирани на Коалиционен съвет, вярвам, че ще намалят напрежението в обществото. Ще бъдат за доброто бъдеще на всички, които живеем в страната. Има и коалиционно споразумение, което трябва да се спазва, коментира тя.

През последните дни се говори много за средствата, които очакваме от ЕК, но искам да акцентирам, че пандемията засегна милиони хора в целия вят. Това много се отрази на българската икономика. България е засегната и това се отрази на заетостта и доходите на хората, всички семейства в страната пострадаха. Извънредната ситуация обаче се оказа една възможност за редица социални предприятия и субектите на социалната икономика да проявят гъвкавост, иновативност и социална чувствителност, посочи Петрова.

Социалното предприемачество е изключително важна тема, по която трябва да говорим оттук нататък, убедена е заместник-министър Петрова. Това е нова политика с огромен потенциал, от която България има нужда в момента, това е един нов бизнес модел, който води до по-голяма заетост, дава равен шанс. Социалните предприятия работят в обществен интерес.

Тя изрази увереност, че част от средствата от ЕК за справяне с икономическите последствия от коронавируса ще бъдат разпределяни чрез оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, а също и чрез други програми.

Вижте повече във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *