Д-р Поповски: Трети пол не съществува! Анкетата, обиколила училищата, е недоразумение

Д-р Поповски: Трети пол не съществува! Анкетата, обиколила училищата, е недоразумение

01 март 2019  |   0 коментара

Брошурите са били предвидени за кабинетите по СПИН

Трети пол не съществува. Всеки натиск от страна на световните либерали върху правителствата и международните организации той да бъде признат противоречи на човешката природа.

Това заяви в ефира на „България ОН ЕР“ депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски по повод скандалната анкета по темата „трети пол“, която обиколи редица български училища.

Тя бе спусната от Еврокомисията в учебните заведения във всички страни членки на ЕС. Самата брошура няма общо с „джендър“ проблемите. Нарича се „SELFIE за учители“ и се попълва от учителите и учениците. А целта ѝ е да даде възможност на училищата да оценят начина, по който използват цифровите технологии в преподаването и ученето. В края на десетките въпроси, обаче, има персонални графи за всеки, който попълва анкетата, и в тях в прозорчето „пол“ са посочени възможните отговори – „мъж“, „жена“, „друго“, „предпочитам да не казвам“.

След като разговарях със заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков стана ясно, че въпросните брошури, изобразяващи еднополови двойки, не са били предвидени изобщо за училищата. Те са били изготвени за анонимно раздаване в кабинетите по СПИН. Изглежда е допусната някаква грешка в локалните РЗИ-та на определени области, отбеляза д-р Поповски.

Той коментира още темата за Изборния кодекс. Поповски бе категоричен, че не бива да се драматизира излишно и е много по-важно да се обърне внимание на истински важните неща.

Преференциите трябва да бъдат върнати. Повече от половината гласоподаватели у нас са използвали за първи път да могат да гласуват и с преференции. Аз самият съм избран по този начин. Подобен вариант е разумен и рационален, каза още д-р Калин Поповски.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *