Д-р Петрова участва в тържествено събрание за Деня на народните будители

Д-р Петрова участва в тържествено събрание за Деня на народните будители

04 ноември 2019  |   0 коментара

По случай 1-ви ноември – Ден на народните будители, заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова участва в тържествено събрание в Централния военен клуб.

Организатори на събитието са Обществена академия за наука, образование и култура в сътрудничество с Национален съюз на сержантите и офицерите от запаса, Национален български университет „Трета възраст“ и Нов съюз на пенсионерите (обединен).

В своето приветствие д-р Петрова честити празника на всички присъстващи и подчерта, че на първи ноември винаги обръщаме поглед към нашите възрожденци и съвременни български будители.

Този празник е създаден да повдигне българския дух, а днес имаме толкова много нужда от това. В този нов свят на глобализация имаме изключителна нужда от съвременни български будители, за да запазим нашия дух, идентичност, култура, традиции и ценности, каза още зам.-министър Петрова.

Тържественото събрание се състоя от концертна и делова част. Учениците от 8-мо СУ „Васил Левски“ изнесоха поздравителен концерт и рецитал, посветен на българските будители. По време на събитието организаторите наградиха отличилите се членове на изброените по-горе организации, които притежават качествата на будители.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *