Д-р Петрова: Турция прекрачи границата на търпимостта

19 март 2017  |   0 коментара

От години говорим за заплахата към Европа от Турция, защото тази държава нито е светска, нито е европейска. Свидетели сме на дипломатическото напрежение между нея и Германия и Холандия.  Турция нагло и безочливо се меси в политиката на България. С тези си действия Турция прекрачва границата на търпимостта!

Това заяви д-р Султанка Петрова в предаването „БГ Патриот“ на телевизия „България 24“.

Д-р Петрова е председател на Националната женска организация на ВМРО, кандидат е за народен представител в листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, втора в 24 МИР София.

Тя е категорична, че в 43-тото Народно събрание Патриотите са положили огромни усилия, за да спрат процеса на намеса на Турция. В момента, обаче ескалира поведението на турската държава, констатира Петрова.

Референдумът за 16 април е изключително важен за Ердоган, затова има такъв натиск към европейските държави. Те направо бяха нахокани от турския президент, че са нетолерантни. Съседна Турция прекрачи границата на търпимостта, заяви Султанка Петрова.

Не искаме да разваляме отношенията с Турция, но намеса от нейна страна във вътрешните ни работи и напълно недопустима, категорична е Петрова.

Националната сигурност трябва да е основен приоритет в държавната ни политика. Затова и при разглеждането на Изборния кодекс Патриотите настоявахме гласуването в чужбина да става само в консулства и посолства, напомни тя. В Турция има 35 секции, като за сравнение на предни избори е имало 4 пъти повече.

Турция е държава, в която има извънредно положение. Нашият представител в ЦИК дори предложи заради това в Турция въобще да не се гласува за български парламент, защото българската държава няма никакъв инструмент за контрол на чужда територия, информира кандидатът.

От кадри от гласуването в Турция за президентските ни избори е видно как там гласуват хора, които нито четат, нито говорят български език. Те не могат да попълнят сами и декларациите, които законът изисква, посочи д-р Петрова.

Има изключително сериозни нарушения на избори в Турция. Затова тя напомни и позицията на Обединени патриоти, че след като честността на изборите на територията на тази държава не може да бъде гарантирана, то там въобще да не се гласува за български парламент.

Обединени патриоти искат и отзоваването на посланик Нейнски от Анкара, както и обявяването на турския посланик Гьокче за персона нон грата в България, заради намесата във вътрешнополитическия ни живот, която той си позволява, агитирайки за конкретна политическа сила. Колкото до мотивите за отстраняването на българския посланик в Турция, те са, че г-жа Нейнски не защитава българския интерес, припомни Петрова.

Тя заяви, че Обединени патриоти няма да се съобразяват нито с Анкара, нито с Вашингтон, нито с Брюксел, за щото за тях българската държава и народ са над всичко.

За нас са важни хора, които живеят и работят тук и имат принос към социалната ни система и към икономиката ни. Това са нещата, за които Обединените патриоти ще работят и в следващото Народно събрание, декларира кандидатът за народен представител.

Целия разговор може да проследите във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *