Д-р Петрова се срещна с посланика и с консула на Йордания

Д-р Петрова се срещна с посланика и с консула на Йордания

08 декември 2015  |   0 коментара

Облекчаване на визовия режим за граждани на Хашемитско кралство Йордания бе сред темите, обсъдени на среща в Народното събрание, инициирана от български депутати.

В нея участие взе д-р Султанка Петрова, която е заместник-председател на групата за приятелство между България и Йордания към парламента, народен представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО.

Заедно с колегата си Румен Иванов, председател на групата за приятелство, бяха домакини на почетния консул на Йордания д-р Хасан Бармауи и на посланика за България Сакер Малкауи.

Представителите на двете държави обсъдиха актуални въпроси, свързани с международните отношения и обстановката в Близкия Изток, стокообмена между България и Йордания. Петрова и Иванов изразиха надежда, че през настоящия мандат на посланика отношенията ще получат нов тласък на развитие.

Българската държава оценява усилията на правителството на Йордания за справяне с огромния бежански поток от Сирия, които е сериозно предизвикателство и за съседните страни, но и за цяла Европа, в голяма степен и за България, посочиха депутатите.

Султанка Петрова, която е и член на Комисията по земеделие и храни, поддържа дългогодишни отношения с представители на Йордания. През 2011 г. е била на посещение в страната като част от правителствената делегация на България. Участвала е в българско-йордански бизнес форум, на който са обсъждани земеделието, горското и ловно стопанство, хранително-вкусовата промишленост, дърводобивът и дървопреработването. Провеждала е срещи с йордански производители на плодове и зеленчуци.

Снимка: Хасан Бармауи, Румен Иванов, Султанка Петрова и Сакер Малкауи

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *