Д-р Петрова се среща на участниците в международен проект за активен живот на възрастните хора

Д-р Петрова се среща на участниците в международен проект за активен живот на възрастните хора

21 февруари 2020  |   0 коментара

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова проведе работна среща с участници в международен проект „Стратегическо партньорство в сферата на професионалното обучение на персонал, работещ с възрастни хора“. Проектът се осъществява в партньорство между четири организации от Испания, Италия, Румъния и България.

В събитието взеха участие експерти от дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“ в МТСП, както и представители на четирите организации от Испания, Италия, Румъния и България, с които се осъществява партньорство в рамките на проекта.

Заместник-министър Петрова приветства участниците в срещата и ги запозна с Националната стратегия за активен живот на възрастните хора в България (2019-2030 г.), както и с плановете за нейното изпълнение.

Българското правителство насърчава активността на възрастните хора и предоставя условия за пълноценното им участие в социалния и икономическия живот на страната, посочи д-р Петрова.

Основната цел на стратегията е да бъде постигнат достоен живот за хората от всички възрасти, да се подобри производителността, да има по-голяма солидарност между поколенията и социална сплотеност. В стратегията е обърнато специално внимание на заетостта, участието в обществения живот, ученето през целия живот и независимия живот на възрастните хора, каза още тя.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *