Д-р Петрова: Родителят трябва да е отговорен и образован

Д-р Петрова: Родителят трябва да е отговорен и образован

08 май 2015  |   0 коментара

Патриотичният фронт е за тридетния семеен модел, посочи народният представител и председател на Националната женска организация д-р Султанка Петрова в коментар за сутрешния блок на телевизия „Bulgaria on air”

Според д-р Петрова е от особена важност хората, които поемат отговорността да отгледат и възпитават деца, да бъдат и образовани. Припомняме, че Патриотичният фронт настоява за въвеждане на минимален образователен ценз и възрастово ограничение за получаване на социални добавки за деца.

По повод един от приоритетите на Султанка Петрова – защитата правата на подрастващите, тя акцентира върху липсата на координация между отделните ресорни институции.

Както знаете има няколко организации, които отговарят за правата на децата в България – Държавната агенция за закрила на детето, дирекциите по социално подпомагане, отделите за закрила на детето и така наречените центрове за обществена подкрепа, обясни народният представител.

Анализите, които направихме, показаха, че тези структури работят отделно едни от други, дублират се функции, не съгласуват своите дейности. Това неминуемо води до един недобър краен резултат от грижата, която уж се полага за българските деца, завърши коментара си Султанка Петрова.

Разговора се нея може да гледате тук >>> след 6-та минута.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *