Д-р Петрова проведе регионална среща за демографските политики и в област Ямбол

Д-р Петрова проведе регионална среща за демографските политики и в област Ямбол

09 октомври 2017  |   0 коментара

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова проведе регионална среща в област Ямбол, свързана с демографските политики на правителството и решаването на демографските проблеми в България.

Това е поредния форум, който тя организира в страната, посветен на демографска проблематика, след срещите във Видин, Търговище, Русе и Силистра.

Във форума взеха участие представители на Министерство на труда и социалната политика, местната власт, работодатели, синдикалисти, служители, граждани.

Срещата беше открита от областния управител на Ямбол г-н Димитър Иванов и от д-р Султанка Петрова. Тя разясни идеята на регионалните демографски политики, които предприема правителството и целта на тези регионални срещи. След нея презентации изнесоха членовете на нейния екип: д-р Георги Бърдаров, д-р Теменужка Златанова и д-р Теодора Тодорова. Те говориха за демографската ситуация в България и областта, партньорството в социалната сфера и политиките по социална икономика.

Презентациите бяха последвани от дискусия, в която взеха участие представители на Инспекцията по труда – Ямбол, Ямболската търговско-промишлена палата, Отдел статистически изследвания - Ямбол, НСИ - Ямбол, синдикати и  неправителствени организации. Хората споделиха какви са проблемите на пазара на труда, в демографски и социално-икономически план.

Форумът бе закрит от заместник-министър Петрова, която обеща пълната подкрепа на министерството за по-тясно сътрудничество и постоянен контакт с местните власти, за разрешаване на наболелите демографски и социално-икономически проблеми на областта.

След форума д-р Петрова и екипът ѝ посетиха една от циганските махали на общинския център Стралджа, където научиха как реално се решават проблемите с образованието и заетостта.

Денят завърши с посещение на Дом за стари хора в Ямбол, където се проведоха разговори както с възрастните хора, така и с персонала на дома. Д-р Петрова обеща конкретна помощ за подобряване на условията там.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *