Д-р Петрова проведе поредна регионална среща по демографските въпроси в Плевен

Д-р Петрова проведе поредна регионална среща по демографските въпроси в Плевен

01 декември 2017  |   0 коментара

МТСП ще разработи становище по демографските проблеми в региона

За първи път българското правителство постави като акцент демографската политика. Макар и от шест месеца, това правителство има добри резултати по отношение на демографската политика и това е благодарение на положените усилия да имаме една работеща структура, която да обединява както работата на Министерство на труда и социалната политика, така и на областните административни структури.

Това каза при посещението си в Плевен заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султана Петрова.

Д-р Петрова и екип от експерти в социалното министерство инициираха среща-дискусия по въпросите на  демографските и социалните проблеми, домакин на която бе Областна администрация - Плевен.

Събитието уважиха областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова, които благодариха за възможността тези важни за страната въпроси да бъдат дискутирани на местно регионално ниво.

Анализирайки ситуацията заедно с колегите-експерти установихме, че регионите са изключително различни, тяхната структура е различна, дори населението им е различно. Основната ни цел е да се разработят регионални демографски политики за всеки регион, които да бъдат съобразени с местната специфика. Това вече направихме за Силистра, Видин, Враца, Сливен, Ямбол, обясни заместник-министърът и допълни, че днес експертите ще представят демографската ситуация в Плевенския регион.

По думите ѝ на базата на тази среща експертите на Министерството на труда и социалната политика ще изработят становище, което ще предоставят на Областния управител.

Екипът на д-р Петрова направи презентации, посветени на демографската ситуация в България, работната сила и жизнения стандарт, социалната икономика и социалното предприемачество. Представена бе и кампанията „Аз събуждам България“, чийто патрон е д-р Султанка Петрова.

Регионалните демографски срещи на заместник-министъра и екипа ѝ продължават в Ловешка област.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *